Izmjene u odvijanju JGP 22.04.2018 godine

Obavještavamo korisnike da će, u skladu sa Rješenjem Ministarstva saobraćaja KS, a zbog održavanja gradske trke u nedjelju, 22.04.2018. godine u vremenu od 09:00 – 11:00 sati doći od sljedećih izmjena u odvijanju javnog gradskog prevoza:

 

-          tramvajski saobraćaj će se odvijati preko okretnice Željeznička stanica, dakle neće biti u funkciji na relaciji Tehnička škola – Baščaršija – Tehnička škola,

 

-      autobuska linija br.31e Vijećnica Dobrinja dijelom će mijenjati trasu i polazni terminal, te će polaziti sa terminala Trg Austrije, a na relaciji Trg Austrije – Vrbanja u oba pravca saobraćat će trolejbuskom trasom,

 

-          linije koje polaze sa terminala Dom Armije za Podhrastove, Bare, Koševsko Brdo i Breku, te linije koje polaze sa terminala Park za Jagomir, Barice i Sedrenik mijenjat će polazni terminal i polazit će sa terminala Sutjeska.

 

 

 (Vrijeme potpune obustave saobraćaja u skladu sa situacijom na terenu utvrdit će  pripadnici MUP-a KS, a prestankom razloga za obustavu saobraćaja uspostavit će se redovan režim rada).

 


 


Obavještavamo korisnike da će, u skladu sa Rješenjem Ministarstva saobraćaja KS, a zbog održavanja Memorijalne šetnje učenika osnovnih i srednjih škola na području Općine Ilidža u nedjelju, 22.04.2018. godine u vremenu od 12:30 – 13:00 sati, privremeno biti obustavljene autobuske linije br.27 Ilidža – Hrasnica, 27a Ilidža – Sokolović Kolonija i 27b Ilidža – Kovači (Hrasnica).

 


 Obavještavamo korisnike da će, u skladu sa Rješenjem Ministarstva saobraćaja KS, zbog održavanja manifestacije ”BICIKL U MOM GRADU” u općini Hadžići u nedelju, 22.04.2018. godine od 10:00 - 12:00 sati, autobuske linije broj 30 Ilidža – Hadžići –Drozgometva i  33 Ilidža – Tarčin – Vukovići biti povremeno obustavljene.

 

(Privremenu obustavu saobraćaja vršit će pripadnici MUP-a KS, a prestankom razloga za obustavu saobraćaja uspostavit će se redovan režim rada).

 

 

 

Služba za odnose sa javnošću 

O preduzeću

KJKP GRAS Sarajevo (Kantonalno Javno Komunalno Preduzeće "Gradski saobraćaj" d.o.o. Sarajevo) je komunalno preduzeće sa sjedištem u Sarajevu. Javni promet se obavlja u vidu tramvajskog, autobuskog, trolejbuskog i minibuskog saobraćaja u Sarajevu i njegovoj okolini. Osim toga, KJKP GRAS održava i kosi lift u naselju Ciglane.

©2020 KJKP "Gradski saobraćaj" d.o.o. Sarajevo

Search